Cookie Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Kulinarny Blog 2013 Lurpak

Nazwa przepisu - Łosoś w maślanej marynacie

O przepisie

Czas wykonania: pow. 2 godz.
Kategoria: Ryby i owoce morza

Przepis na blogu autora

Składniki

  • Ryba
    • masło lurpak czosnkowe 3 łyżki
    • łosoś 500g
    • oregano szczypta
    • koperek szczypta
    • oliwa z oliwek kilka łyżek
  • Ryż
    • ryż 1,5 szklanki
    • bulion 2 szklanki
  • Bakłażan
    • bakłażan 1
    • jajka 2
    • mąka 200g
    • mleko 3/4 szklanki
    • sól szczypta

Jak przygotować

Łososia kroimy w plastry. Masło mieszamy z koperkiem oraz oregano i dokładnie mieszamy. Kawałki łososia smarujemy marynatą, skrapiamy oliwą z oliwek i wstawiamy w chłodne miejsce na parę godzin. W rondelku rozgrzewamy olej i podsmażamy ryż aż zrobi się przeźroczysty. Następnie zalewamy bulionem i gotujemy pod przykryciem na małym ogniu przez około 12minut. Bakłażana kroimy na okrągłe cienkie plasterki, solimy i odstawiamy na pare minut. Następnie płuczemy. Mieszamy wszystkie składniki na ciasto, zanurzamy kawałeczki i wrzucamy na rozgrzany olej. Rybę oprószamy solą, kładziemy na gorącą patelnię i podsmażamy z obu stron. Na tależu układamy ryż, nastepnie kawałeczki bakłażana i na to łososia.

2012 35 31

Głosuj na przepis i blog

White Tablecloth

Blog
White Tablecloth

2012 31

Przepis

Łosoś w maślanej marynacie

Zadanie

Świeże ryby i owoce morza

Ranking przepisu

miejsce: 35
punkty publiczności: 1

Podziel się przepisem

Facebook Blip Wykop Śledzik

Następny przepis

Sałata z krewetkami melo...

info 2012 36 30
Blog: Na krachym spodzie
Trudność:
Czas wykonania: 30min
Kategoria: Sałatki