Cookie Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Kulinarny Blog 2013 Lurpak

Nazwa przepisu - Faszerowane oliwki

O przepisie

Czas wykonania: 45 min.
Kategoria: Przekąski

Przepis na blogu autora

Składniki

  • Farsz
    • - mięso mielone 150g
    • - suszone pomidorki 50g
    • - śmietana 3 łyżki
    • - duże zielone oliwki bez pestek 20
    • - masło czosnkowe Lurpak 2 łyżki
    • - mleko 2 łyżki
    • - gałka muszkatołowa
    • - sól
    • - żółtko
  • Panierka
    • - jajko 1
    • - mąka
    • - bułka tarta

Jak przygotować

Idealna przekąska dla kibica!
 
W rondelku rozpuszczamy masło i dodajemy mięso, gdy się zarumieni wrzucamy drobno pokrojone suszone pomidorki. Wlewamy śmietanę, mleko. Następnie przykrywamy i dusimy przez około 20 minut na małym ogniu. Odzielamy mięso i pomidorki od sosu dodajemy żółtko, przyprawiamy i faszerujemy oliwki (możemy lekko naciąć). Następnie obtaczamy je w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na głębokim tłuszczu aby nabrały złocistego koloru. Osuszamy na papierowym ręczniku. 
 
Smacznego!
 
2012 7 40

Głosuj na przepis i blog

White Tablecloth

Blog
White Tablecloth

2012 31

Przepis

Faszerowane oliwki

Zadanie

Słone przekąski dla kibiców

Ranking przepisu

miejsce: 7
punkty publiczności: 1
punkty jury: 80

Podziel się przepisem

Facebook Blip Wykop Śledzik

Następny przepis

Piłkarskie sajgonki z do...

info 2012 8 95
Blog: Kulinarna Fuzja
Trudność:
Czas wykonania: 30min
Kategoria: Przekąski