Cookie Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Kulinarny Blog 2013 Lurpak

Nazwa przepisu - Szpinak zapiekany z jajkiem i łososiem wędzonym

O przepisie

Czas wykonania: 30 min.
Kategoria: Jajka i sery

Przepis na blogu autora

Składniki

  • Składniki:
    • łososia wędzonego, pokrojonego na kawałki 40 g
    • masło Lurpak Klasyczne 3 łyżki
    • jajka 2 sztuki
    • szpinak 2 garście
    • kremówki 30% 6 łyżek
    • sól,pieprz szczypta

Jak przygotować

 

1.Piekarnik nagrzać do temperatury 250 stopni. Na patelni roztopić 1/2 łyżki masła Lurpak, dodać umyty i osuszony szpinak oraz śmietankę. Mieszając trzymać na ogniu przez pół minuty, aż szpinak zwiędnie. Doprawić solą oraz świeżo zmielonym czarnym pieprzem. 
2.Do dwóch żaroodpornych foremek włożyć łososia, dodać szpinak ze śmietanką, wbić po jednym jajku. Na wierzch położyć resztę łososia i wiórki masła, doprawić czarnym pieprzem.
3.Foremki ustawić w żaroodpornym naczyniu i wlać do niego tyle wrzącej wody, aby sięgała do połowy wysokości foremek. Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać przez 10 minut, aż białka się zetną.
2012 11 306

Głosuj na przepis i blog

Tu może być twoje zdjęcie

Blog
Moje smaki

2012 20

Przepis

Szpinak zapiekany z jajkiem i łososiem wędzonym

Zadanie

Jajko na dzień dobry

Ranking przepisu

miejsce: 11
punkty publiczności: 57

Podziel się przepisem

Facebook Blip Wykop Śledzik

Następny przepis

Łososiowe gołąbki z jajecznicą

info 2012 12 32
Blog: coś dobrego
Trudność:
Czas wykonania: 15min
Kategoria: Jajka i sery