Cookie Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Kulinarny Blog 2013 Lurpak

Nazwa przepisu - Jajecznica na leczo

O przepisie

Czas wykonania: 15 min.
Kategoria: Jajka i sery

Przepis na blogu autora

Składniki

  • Składniki na jajecznicę
    • jajka 2
    • leczo 5 łyżek
    • szczypior 1/3 pęczka
    • świeża bazylia parę listków
    • sól szczypta
    • pieprz szczypta
    • masło Lurpak Klasyczne 2 łyżki

Jak przygotować

Założeniem tego przepisu jest wykorzystanie resztek obiadowych z dnia poprzedniego, dlatego też podawanie przepisu na leczo nie ma większego sensu, gdyż potrzebne jest tylko jego 5 łyżek. 

 

Wcześniej przygotowane leczo podsmażamy je na maśle na patelni. Ważne, by na patelni znalazło się jak najmniej sosu, a najlepiej same warzywka, odcedzamy więc dokładnie. Do tego wbijamy i roztrzepujemy widelcem 2 jajka. Dodajemy sól i pieprz do smaku. Co jakiś czas mieszając oczejujemy aż potrawa uzyska najbardziej lubianą przez nas konsystencję. Gotową jajecznicę posypujemy szczypiorkiem i/lub bazylią. Podajemy z pieczywem.

 

2012 87 7

Głosuj na przepis i blog

Tu może być twoje zdjęcie

Blog
Zasmakuj

2012 192

Przepis

Jajecznica na leczo

Zadanie

Jajko na dzień dobry

Ranking przepisu

miejsce: 87
punkty publiczności: 1

Podziel się przepisem

Facebook Blip Wykop Śledzik

Następny przepis

Pasztet z łososia

info 2012 88 5
Blog: Moja przygoda kulinarna
Trudność:
Czas wykonania: 60min
Kategoria: Ryby i owoce morza