Cookie Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Kulinarny Blog 2013 Lurpak

Nazwa przepisu - Jajko zapiekane w maślanej bułeczce

O przepisie

Czas wykonania: 30 min.
Kategoria: Jajka i sery

Przepis na blogu autora

Składniki

  • Farsz maślanej bułeczki
    • jajko 1 szt.
    • śmietana 1 łyżeczka
    • masło Lurpak Klasyczne 1/2 łyżeczki
    • parmezan 1 łyżeczka
    • ulubiona zielenina (szczypiorek, pietruszka) 1 łyżeczka
    • sól, pieprz szczypta

Jak przygotować

  1. Powyższe składniki wystarczą na przygotowanie jednej porcji.
  2. Piekarnik  nagrzewamy do temperatury 180 stopni. Odkrajamy górę maślanej bułeczki i delikatnie usuwamy wnętrze. Bułeczkę układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Górę bułki odkładamy.
  3. Do środka wbijamy jajko, posypujemy je zieleniną, dodajemy śmietanę i masło. Doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Posypujemy parmezanem.
  4. Pieczemy do momentu, aż bułka będzie przyrumieniona a jajko delikatnie ścięte (około 20 minut).
  5. Po około 15 minutach wkładamy do piekarnika górę bułki i podpiekamy. Przed podaniem zarumienioną górę układamy na bułeczce.

Smacznego!!

p.s Ja się pokusiłam o upieczenie domowych maślanych bułeczek - wyszły cudnie!!

2012 10 52

Głosuj na przepis i blog

Delimamma

Blog
Delimamma

2012 8

Przepis

Jajko zapiekane w maślanej bułeczce

Zadanie

Jajko na dzień dobry

Ranking przepisu

miejsce: 10
punkty publiczności: 1
punkty jury: 60

Podziel się przepisem

Facebook Blip Wykop Śledzik

Następny przepis

Szpinak zapiekany z jajk...

info 2012 11 306
Blog: Moje smaki
Trudność:
Czas wykonania: 30min
Kategoria: Jajka i sery