Cookie Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Kulinarny Blog 2013 Lurpak

Nazwa przepisu - Bułki z pomidorową wkładką

O przepisie

Czas wykonania: 15 min.
Kategoria: Jajka i sery

Przepis na blogu autora

Składniki

  • Głowny składnik
    • bułka 2
    • jajka 2
    • pomidor 1
    • suszone pomidory 4-6
    • mozzarella 1
    • bekon plasterki 3
    • szczypiorek świeży garśc
    • Masło Lurpak Klasyczne 1/3 kostki

Jak przygotować

 

Przygotowanie:  Z bułek ścinamy wierzchy, wydrążamy środki i wkładamy pocięte na małe wiórki masło Lurpak Klasyczne. Do miseczki wrzucamy pokrojonego pomidora w kosteczkę , posiekane suszone pomidory oraz pokrojoną mozzarellę.  Doprawiamy oregano i bazylią. Pomidorowym farszem wypełniamy bułki. Zawijamy w folię i pieczemy 10 minut w temperaturze 200 stopni. Bekon kroimy na paski i na suchej patelni podsmażamy tak aby były chrupiące.  Rozgrzewamy patelnię, wrzucamy masło Lurpak Klasyczne i wbijamy jajka. Smażymy tak długo w zależności jak chcemy mieć ścięte żółtko. Bułki wyciągamy z piekarnika układamy na nich jajka i bekon. Całość posypujemy szczypiorkiem i solą.

 
 
Składniki : 2 duże bułki, 2 jajka, 1 pomidor, 4-6 pomidorów suszonych, 3 plasterki bekonu, mozzarella, oregano, bazylia, szczypiorek, 1/3 kostki masła Lurpak Klasyczne.
2012 5 499

Głosuj na przepis i blog

Anyzkowo

Blog
Anyzkowo

2012 4

Przepis

Bułki z pomidorową wkładką

Zadanie

Jajko na dzień dobry

Ranking przepisu

miejsce: 5
punkty publiczności: 100

Podziel się przepisem

Facebook Blip Wykop Śledzik

Następny przepis

NALEŚNIKI Z MALINAMI

info 2012 6 411
Blog: eintopf
Trudność:
Czas wykonania: 30min
Kategoria: Jajka i sery