Cookie Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Kulinarny Blog 2013 Lurpak

O przepisie

Czas wykonania: 30 min.
Kategoria: Mięso

Przepis na blogu autora

Składniki

  • Składniki
    • Pierś kurczaka 1 kg
    • Ananas duży świeży 1 szt
    • Cebula 2 szt
    • Ser żółty 200 g
    • Ser camembert 100 g
    • Natka pietruszki do posypania
    • Sól, pieprz Do smaku
    • Papryka czerwona 1 łyżka
    • Oliwa z oliwek 3 łyżki

Jak przygotować

                         Pollo con piña          

 

Z czym mi sie kojarzy Kuchnia Śródziemnomorska ???

Z lekkością , świeżością , mięsem , rybami , owocami , genialnością, tajemniczością  i soczystoscią smaku . Tak ... tak właśnie określiłabym Kuchnię Śródziemnomorską i takie właśnie jest    Pollo con piña           

Składniki : 

  •  1 kg piersi kurczaka 
  • 1 świeży ananas 
  • 2 cebule 
  • sól pieprz 
  •  natka pietruszki 
  • około 150g sera żółtego 
  •  1/2 sera camembert 

 

Wykonanie :

 

 

Piersi pokroić na płaty.

Ananasa pokroić na plastry obrać skórkę oraz wyciąć środek.

Oliwę z oliwek wymieszać z sola pieprzem oraz czerwoną papryką i dodac pokrojone piersi kurczaka. Całośc dobrze wymieszać. 

Na pojenyncze piersi  położyć plastry ananasa.

Jeśli plastry ananasa  są za duże to oczywiście przekroić.

Posypać pokrojoną cebulą  w piórka startymi serami żółtym i  camembertem  na dużych oczkach oraz posypać natką pietruszki . 

 

 

Całość rozłożyć na ruszcie piekarnika i zapiekać w temperaturze 200 st 20 min 

 

Wersja dla tych co nie posiadaja piekarnika

 

Doprawione piersi smażyć z obu stron na patelni grillowej uzyskując tym samym smakowite paseczki lub na patelni teflonowej. 

To samo zrobić z ananasem.

Jak już wszytko będzie podsmazone to na piersi położyc ananasa posypac startymi serami i patelnię przykryć pokrywką lub włożyć caośc do mikrofalli w celu roztopienia serów. 

 

 

Uwagi:

 

Sera żółtego oraz camembert można dać więcej niż to jest ujęte w przepisie . To informacja  dla tych co nie musza dbać o linię ;) 

Zamiast pietruszki można nie dawać nic lub zastąpic pietruszkę innymi ziołami wedle uznania. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Serdecznie Was pozdrawiam i życzę smacznego .... Nika . 

 

Ps. Tej potrawie nikt się nie potrafi oprzeć a w szczególności kochają i uwielbiają  ją dzieci nasi najbardziej wymagajacy jurorzy. 

 

 

Przepis na blogu : http://dietadukanaprzepisy.blogspot.com/2011/06/piersi-z-ananasem.html

 

 

 

 

 

 

 

2011 1 598

Głosuj na przepis i blog

Tu może być twoje zdjęcie

Blog
Nika gotuje

2011 6

Przepis

Pollo con pina

Zadanie

Kulinarna podróż nad Morze Śródziemne

Ranking przepisu

miejsce: 1
punkty publiczności: 100

Podziel się przepisem

Facebook Blip Wykop Śledzik

Następny przepis

Bakłażan po sycylijsku

info 2011 2 384
Blog: Kulinarny karnet Christophera
Trudność:
Czas wykonania: 30min
Kategoria: Przekąski