Cookie Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Kulinarny Blog 2013 Lurpak

Nazwa przepisu - Ragout z pieczarek

O przepisie

Czas wykonania: 60 min.
Kategoria: Zapiekanki i pizze

Przepis na blogu autora

Składniki

  • Główne
    • cebula 1/2
    • boczek wędzony 20dag
    • pieczarki 500g
  • Beszamel
    • mleko 200ml
    • mąka 1łyżka
    • masło 1łyżka
    • gałka muszkatałowa (w proszku) 1/2łyżeczki
    • sól 1/2łyżeczki
  • Dodatkowo
    • żółtka 2
    • słodka śmietana 100ml
    • sok z cytryny 1łyżka
    • ser żółty (starty) 10dag

Jak przygotować

1. Cebulę i boczek drobno pokrój, usmaż na złoto.


2. Pieczarki pokrój na ćwiartki i wrzuć do boczku, podsmaż i dodaj beszamel. Podduś chwilkę.


3. Patelnię zestaw dodaj żółtka, śmietanę i sok z cytryny. Wymieszaj i ewentualnie dopraw.


4. Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem. Przełóż zawartość patelni posyp obicie żółtym serem. Piecz w 230 stopniach około 20-30min.


5. Podawaj z ryżem.

 

Bardzo smaczne:)

2011 7 86

Głosuj na przepis i blog

Co na obiad

Blog
Co na obiad

2011 25

Przepis

Ragout z pieczarek

Zadanie

Kulinarne grzybobranie

Ranking przepisu

miejsce: 7
punkty publiczności: 50

Podziel się przepisem

Facebook Blip Wykop Śledzik

Następny przepis

Risotto z kurkami

info 2011 8 78
Blog: okuchnia
Trudność:
Czas wykonania: 60min
Kategoria: Makarony