Cookie Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Kulinarny Blog 2013 Lurpak

Nazwa przepisu - Chleb różany

O przepisie

Czas wykonania: pow. 2 godz.
Kategoria: Przekąski

Przepis na blogu autora

Składniki

  • ciasto
    • mąka pełnoziarnista 500 g
    • sól pół łyżeczki
    • drożdże suszone 4 g
    • olej 1 łyżka
    • miód różany 2 łyżki
    • zmielone orzechy włoskie 50 g
    • woda różana 1 łyżka
    • letnia woda 330 ml
Lurpak Premium Miks z Oliwą z Oliwek

Jak przygotować

Mąkę, sól i drożdże wymieszać. Dodać olej, miód i wodę różaną zmieszane ze szklanką wody. Dolać więcej wody, jeżeli jest taka potrzeba. Dodać orzechy i wyrobić kilka minut. Ciasto posmarować olejem i odstawić do podwojenia objętości w ciepłe miejsce na około godzinę. Ciasto wyrobić 1-minutę, przełożyć do koszyka, przykryć i znów odstawić do wyrośnięcia na ok. godzinę. Chleb wstawić do piekarnika nagrzanego do 220°C. Piec 10 minut, po czym zmniejszyć temperaturę do 200°C i piec kolejnych 20 minut.

2012 7 9

Głosuj na przepis i blog

Trochę Inna Cukiernia

Blog
Trochę Inna Cukiernia

2012 10

Przepis

Chleb różany

Zadanie

Domowe pieczywo

Ranking przepisu

miejsce: 7
punkty publiczności: 1
punkty jury: 80

Podziel się przepisem

Facebook Blip Wykop Śledzik

Następny przepis

Wyjątkowy chleb czekoladowy

info 2012 8 42
Blog: FACET I KUCHNIA
Trudność:
Czas wykonania: 200min
Kategoria: Przekąski