Cookie Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Kulinarny Blog 2013 Lurpak

Nazwa przepisu - Chleb w doniczce z piwną nutą

O przepisie

Czas wykonania: 90 min.
Kategoria: Ciasta i desery

Przepis na blogu autora

Składniki

  • Chleb
    • mąka 450g
    • sól 5g
    • masło lurpak 20g
    • miód 40g
    • piwo jabłkowe 250ml
    • drożdże 20g
Lurpak Premium Miks z Oliwą z Oliwek

Jak przygotować

masło lurpak rozpuścić i przestudzić
Do dużej 
miski wsypać mąkę ,sól.
Dodać rozpuszczone i przestudzone masło, 
miód i drożdże.
Wyrabiać dolewając 
powoli piwo . 

po wyrobieniu gładkiego elastycznego
ciasta zostawić do wyrośnięcia na ok. 45 minut.

Ciasto podzielić na 2 części
jeszcze raz zagnieść ciasto rozwałkować
i zwinąć w rulon. 

Doniczki wyłożyć papierem do pieczenia i
włożyć do nich ciasto zostawić na 20
minut w ciepłym miejscu.

piec w temperaturze 170oC około 75 minut.

2012 19 26

Głosuj na przepis i blog

Tu może być twoje zdjęcie

Blog
Bite of passion

2012 63

Przepis

Chleb w doniczce z piwną nutą

Zadanie

Domowe pieczywo

Ranking przepisu

miejsce: 19
punkty publiczności: 1
punkty jury: 10

Podziel się przepisem

Facebook Blip Wykop Śledzik

Następny przepis

Chałka domowa

info 2012 20 42
Blog: cakesandcoffee
Trudność:
Czas wykonania: 200min
Kategoria: Ciasta i desery